Ľudské práva a slobody Ochrana na vnútroštátnej i medzinárodnej úrovni - Šarišský, J.
Prijatie Všeobecnej deklarácie ľudských práv a slobôd v OSN v r.1948. Pojmy občianske a ľudské práva, občianske slobody. Medzinárodné dokumenty o ľudských právach - Európsky dohovor o ľudských právach, Medziamerický dohovor o ľudských právach a Africká charta o ľudských a občianskych právach. Obsah dokumentov. Zakotvenie občianskych práv a slobôd. Ústava Slovenskej republiky. Informovanosť o problematike ľudských práv a slobôd.