Pojištění vkladů v některých státech - Machač, M.
Direktíva Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie č. 94/19/EC (máj 1994) o systémoch poistenia vkladov. Hlavné charakteristiky ochrany vkladov v USA, Veľkej Británii, Nemecku, Rakúsku, Belgicku, Dánsku, Japonsku, Maďarsku, ČR. Limity náhrad za vklady a rozsah poistenia vo vybraných krajinách (tab.).