Programy sociálního zabezpečení v USA. 1 - Kořánová, M.
Vývoj programu sociálneho zabezpečenia v USA. Značný stupeň decentralizácie sociálnej politiky v USA. Národný program OASDI (fond starobného a dôchodkového poistenia). Starobné, dôchodkové a invalidné poistenie. Poistenie v nezamestnanosti. Program odškodnenia pracovníkov. Poistenie dočasné alebo peňažité dávky nemocenského poistenia.