Mierne sa zvysokoškolštievajú O holandsko-slovenskom projekte transformácie niektorých stredných odborných škôl na vysoké odborné školy - Hrabinská, Mária
Od školského roku 1992/1993 beží spoločný holandsko-slovenský projekt, ktorého cieľom je transformácia vybraných stredných odborných škôl na Slovensku na vysoké odborné školy. Zatiaľ majú tieto školy štatút experimentálnych škôl.