Máme smer, chýba nám rozmer Čím viac ľudstvo získava, tým viac stráca - Luptáková, O.
Ekológia ako jedna zo základných otázok ľudského bytia. Podiel transformácie ekonomiky na stave životného prostredia. Environmentálna politika. Ekologické iniciatívy Slovenska. Ekologizácia výrobných procesov. Legislatíva a inštitúcie na ochranu životného prostredia. Ochrana ovzdušia. Monitoring kvality ovzdušia. Podiel jednotlivých rezortov na znečistení ovzdušia. Uplatňovanie ekonomických nástrojov na ochranu životného prostredia.