Nová strategie v péči o životní prostředí - Remtová, Květa
Nežiaduce dopady ekonomického a reprodukčného procesu na životné prostredie. Pôvodná stratégia riadenia a kontroly v boji proti znečisťovaniu životného prostredia vystriedaná politikou prevencie. Fiktívny konflikt medzi ekonomickým rastom a životným prostredím. Stratégia prevencie a jej formy (bez- a maloodpadové technológie, čistá výroba). Prevencia a zaisťovacie formy stratégie prevencie. Označovanie ekologických vhodností výrobkov.