Ekonomické podmienky rozvoja lesného hospodárstva sa z roka na rok zhoršujú - Michalík, I.
Dotácie a daňové úľavy podporujúce lesné hospodárstvo vo vyspelých európskych krajinách. Na Slovensku pokles dotácií po r.1989, reprivatizácia, množstvo vlastníkov. Riešenie ekologických problémov lesa bez prostriedkov. Dlhy drevospracujúcich podnikov producentom dreva. Požiadavky na financie zo štátneho rozpočtu. - Pozri tiež príspevok - Malák, L.: Lesníci v Hnileckej doline zachraňujú umierajúce lesy na s.16 (autovegetatívne rozmnožovanie drevín).