Rybárstvo v zmenených podmienkach Nová legislatíva je alfou a omegou moderného rybárstva - Szabo, A.
Rybárstvo na Slovensku. Aktivity Slovenského rybárskeho zväzu ako občianskeho združenia a transformácia Zväzu na akciovú spoločnosť. Rozdelenie Štátneho rybárstva na tri samostatné štátne podniky. Rybochov, š.p. Stupava plní úlohu rybného hospodárstva. Spolupráca s rybárskymi zväzmi v susedných krajinách. Dohoda s rakúskymi rybárskymi zväzmi. Vznik Európskej rybárskej aliancie, ktorá združuje osemnásť európskych krajín vrátane Slovenska.