Podnikanie zahraničných osôb Práva a povinnosti ako pre našincov - Kerekeš, Juraj
Práva a povinnosti podnikania zahraničných osôb na Slovensku. Zmluva o podnikaní so zahraničnou osobou, resp. zakladateľská zmluva obsahuje údaje, požadované podľa toho, aká právna forma obchodnej spoločnosti vznikne na území SR v zmysle Obchodného zákonníka. Zakladanie podniku so zahraničnou majetkovou účasťou. Zápis do obchodného registra. Obchodné meno. Základný kapitál. Ručenie. Spôsob riadenia. Ochrana majetkových záujmov. Spoločné záväzky.