Sklársky priemysel ohrozuje predprivatizačný útlm - Lajčiaková, D.
Slovenské sklárne silným exportným odvetvím. Modernizácia podnikov 1960-1969, 1985-1990. Transformácia. Problémy dovozu suroviny z Česka. Vývoz. Slovenské sklo pod značkou Bohemia. Problémy okolo privatizácie sklárskych podnikov.