Na ceste do 21. storočia. 1 - Klinec, I.
Prechod ku globálnej informačnej spoločnosti a prechod súčasnej civilizácie do 21. stor. Ministerská konferencia štátov G-7 24.-26.2.1995 v Bruseli. Presun problematiky prechodu ku globálnej informačnej spoločnosti do stredu záujmu vlád jednotlivých krajín. Biela kniha EÚ "Rast, konkurencieschopnosť, zamestnanosť" s podtitulom "Výzvy a cesty vpred do 21. storočia" (1994). Nepriaznivé trendy vývoja európskej ekonomiky. Mechanizmy kolektívnej solidarity. Spoločný informačný priestor.