Aj efektívnosť je kritériom kvality - Košč, M.
Na zabezpečenie maximalizácie využitia konjunkturálneho efektu treba zabezpečiť politickú stabilitu, vytvoriť kvalitné makroekonomické prostredie a zavęšiť proces privatizácie. Vývoj svetovej produkcie. Opatrenia v rámci rozvojovej stratégie vlády SR. Limitujúce faktory.