Učebnice hospodářské politiky - Žák, M.Z
Teoretické zdroje formovania teórie hospodárskej politiky. Vývoj teórie hospodárskej politiky. Dve skupiny prístupu štátu k hospodárstvu: liberálna hospodárska politika, intervencionistická hospodárska politika. Smery, propagujúce liberálnu hospodársku politiku - fyziokrati, klasický liberalizmus, neoklasicizmus. Smery propagujúce intervencionistickú hospodársku politiku - merkantilisti, školy vychádzajúce z J.M. Keynesa, riadenie pomocou plánovania.