Prebieha svetová finančná revolúcia - aj na Slovensku Financie sú v pohybe a vlády, banky aj podniky hľadajú zodpovedajúce reakcie - Vlachynský, Karol
Od 80. rokov vo svete financií rýchle a zásadné zmeny označované ako finančná revolúcia. Bližšie o jej základných črtách: internacionalizácia, deregulácia, finančné inovácie, intelektualizácia, nové technológie a rastúce problémy verejných financií.