Teória menovej politiky. 2 Peňažná rovnováha - Hlavatá, Irena
Pojem peňažná rovnováha. Podmienky jej zachovania. Peňažná rovnováha ako vzťah príjmov a výdavkov. Vecné činitele peňažnej rovnováhy. Ako ovplyvňujú spotrebné výdavky peňažnú rovnováhu. Posudzovanie vplyvu investičných výdavkov na rovnováhu. Vplyv vládnych výdavkov a daní na agregátny výstup a rovnováhu.