Úvod do teorie poptávky po penězích - Jančar, Martin
Vysvetlenie pojmu - dopyt po peniazoch. Kritériá rozlišovania menových agregátov. Riadenie peňažnej masy centrálnou bankou prostredníctvom menovej bázy. Modely založené na kvantitatívnej teórii peňazí. Prístupy Keynesa, Fishera, Friedmana, Tobina, Millera. Modely dopytu (metóda čiastočných adjustácií, metóda adaptívnej expektácie).