Hospodársky vývoj Slovenska v roku 1994. 1 - Okáli, Ivan
Prvá časť štúdie pracovníkov Ekonomického ústavu SAV, vypracovanej na požiadanie Európskej hospodárskej komisie OSN. 1. Politický vývoj a jeho súvislosti s ekonomikou. 2. Vývoj produkcie a dopytu. 3. Vnútorná rovnováha (pôsobenie štátneho rozpočtu, vývoj nákladov na prácu, inflácia, trh práce). 4. Vonkajšia rovnováha (zahraničný obchod, platobná bilancia, prílev zahraničného kapitálu, zahraničná zadlženosť). 5. Smerovanie hospodárskej politiky (finančná a rozpočtová politika).