Stačilo im 37 dolárov na týždeň Konečne sa bohaté i viaceré chudobnejšie štáty dostávajú z trasoviska recesie - Dolnostredský, Ľ.
Vzostup svetovej ekonomiky. Prvýkrát od obdobia obnovy po druhej svetovej vojne sa začína skutočná globálna hospodárska expanzia. Nezamestnanosť zostáva veľkým európskym problémom. Predpoklady rastu svetovej ekonomiky. Porovnanie ekonomického rastu v ekonomikách západnej Európy, Ázie, USA, Japonska. Boom vo východnej Ázii v dôsledku poklesu dolára v lete 1994. Premiestňovanie výrobných liniek do krajín s výhodnejšími podmienkami. Nerovnomerné podmienky hospodárskeho rastu v Číne a Latinskej Amerike.