Programu vlády chýba konkretizácia nástrojov, a hlavne zdrojov - Kovalčík, J.
Analýza programu vlády V. Mečiara z hľadiska tzv. magického štvoruholníka - dynamizácia ekonomiky, zníženie miery nezamestnanosti, 10 perc. medziročná miera inflácie, pozitívny vývoj platobnej bilancie. Nekonkretizované podnety a opatrenia. Nezávislosť centrálnej banky. Ako znížiť daňové zaťaženie a mať dostatok zdrojov. - Pozri tiež komentár na s.2A.