Cena ekonomickej transformácie - Sedlák, Mikuláš
Dôsledky ekonomickej transformácie - pokles výkonnosti hospodárstva. Príčiny zníženia produkcie a hrubého domáceho produktu. Porovnanie produkcie so susednými krajinami a s povojnovými rokmi. Negatívny vplyv vývoja výkonnosti hospodárstva na tvorbu zdrojov a výšku investícií. Nepriaznivá situácia pri medzinárodnom porovnaní ekonomických ukazovateľov. Sociálne dôsledky - diferenciácia príjmového rozvrstvenia a polarizácia bohatstva. Napriek oživeniu hospodárstva negatívne javy pretrvávajú.