Reformy v Latinskej Amerike Úspechy a úskalia hospodárskeho vzostupu juhoamerických štátov - Hanáček, Juraj
Uskutočňovanie hospodárskych reforiem v krajinách Latinskej Ameriky. Hospodársky vývoj v krajinách Latinskej Ameriky. Pokles miery inflácie a hospodársky rast v juhoamerických krajinách. Príklad Chile a Brazílie. Otvorenie finančného sektora, odbúranie opatrení, ktoré bránili prílevu zahraničného kapitálu. Problémy chudoby a nerovnováha príjmov, nízke úspory. Vzdelanie a školstvo.