Prvky technické politiky vybraných zemí - Vaško, Tibor
Príprava technickej politiky Českej republiky. Využitie postupov a skúseností iných krajín podobného charakteru. Technická politika ako súčasť priemyselnej politiky, ktorá je zase súčasťou hospodárskej a sociálnej politiky. Austrálska technická politika. Priemyslová politika Luxemburska, Írska, Dánska. Príklady technickej a priemyslovej politiky menovaných vybraných krajín, ktoré nevynikli prevratnými technológiami alebo výrobkami, ale s použitím skromných prostriedkov a správnej politiky si zabezpečili hospodársky rozvoj.