Marketing - spoločenská objednávka Činnosť, ktorá si vyžaduje systémový prístup a pozornosť - Hölz, R.
Vytváranie predpokladov pre uplatnenie marketingu ako podnikateľskej aktivity subjektu vlastníctva v prostredí trhového hospodárstva. Aplikácia marketingu vo všetkých oblastiach spoločenského života: 1. Zákaznícke služby, t.j. všetky aktivity predávajúceho vo vzťahu k zákazníkovi. 2. Ponuka tovaru a služieb ako súčasť predmetu podnikania prostredníctvom inzercie. 3. Konkurenčné vzťahy. 4. Bankové služby. 5.Informačné potreby. Zabezpečenie marketingového prístupu v týchto oblastiach je spoločenskou objednávkou doby.