Měnové a kurzové aspekty fungování euroměnového trhu - Mandel, Martin
Vymedzenie základných pojmov (eurodolár, eurobanka). Mechanizmus tvorby euromien primárnou emisiou a v multiplikačnom procese. Odvodenie peňažného multiplikátora pri existencii euromenového trhu. Euromenový trh a kontrola menového a kurzového vývoja centrálnymi emisnými bankami.