Platby v Evropské unii - Tomášek, M.
Európska dohoda, čiže dohoda o pridružení medzi Českou republikou a Európskou úniou. Bežné platby medzi ČR a EÚ. Rok 1990 - Komisia ES prijala Doporučenie o transparentnosti bankových podmienok vzťahujúcich sa na medzištátne finančné transakcie 90/109/EHS. Konkrétna realizácia doporučení. Nové technické prostriedky používané pri vnútroštátnych a medzištátnych platbách. Elektronické peňaženky. Budúci vývoj medzištátnych finančných transakcií.