UNCTAD o zahraničních investicích
Vzrastajúca úloha transnacionálnych korporácií (TNK) vo svetovej ekonomike. Pozitívna úloha TNK pri vytváraní nových pracovných miest. Tieto miesta vytvárajú predovšetkým v rozvojových krajinách, kde je lacná pracovná sila. Odhad počtu pracovných síl v TNK, v priemyselne vyspelých krajinách a v rozvojových krajinách. Svetový objem priamych zahraničných investícií v roku 1993 podľa údajov UNCTAD. Najrýchlejší rast investícií do ekonomiky rozvojových krajín Ázie a Latinskej Ameriky. Objem investícií USA v priemyselne vyspelých krajinách. Prehľad o vývoji zahraničných investícií 1989-1993.