Evropská unie po Essenu - Donat, M. von
Počiatočná orientácia Európskej únie na usporiadanie vzťahov vo vnútri EÚ. Súčasné aktivity EÚ sa presúvajú na zahraničnopolitické pole. Perspektíva vývoja EÚ po essenskom summite. Vzťahy EÚ k štátom strednej a východnej Európy. Hospodársky vývoj a potreba vnútornej reformy EÚ.