Program Evropské unie PHARE v České republice - Rozsypal, P.
Najvýznamnejšia pomoc Európskej únie reformám krajín strednej a východnej Európy (SVE) program PHARE. Rozdelenie programu na národný a regionálny a rad malých programov priamo riadených Európskou komisiou. Zameranie národných programov PHARE. Pravidlá a postup pri realizácii PHARE. Postup pri príprave programov. Koordinácia zahraničnej pomoci s celkovou hospodárskou politikou.