Efektivnost obchodu a ekologie - Zeman, J.
Náklady na ochranu životného prostredia. Prevencia ekologických problémov. Dve cesty k zefektívneniu realizovanej ochrany: a/ doplnenie systému emisných poplatkov za znečisťovanie, odklad platenia časti poplatkov, b/ zavedenie tzv. obchodu s právami znečisťovať. Trhovosť systému s právami znečisťovať. Otázky efektívnosti oboch systémov.