Riziková společnost a ekologická modernizace - Kamarýt, Jan
Pojem "riziková spoločnosť" a "spoločnosť blahobytu". Ekologická kríza založená predovšetkým na príliš strnulej inštitucionálnej štruktúre industriálnej a postindustriálnej spoločnosti. Rôzne vývojové fázy jednotlivých krajín a regiónov. Avšak vo všetkých fázach sa začína prejavovať tendencia k trvalo udržateľnému rozvoju. Pomoc menej vyspelým krajinám pri nástupe ekologickej revolúcie.