Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii za rok 1994 - Jonáš, Jiří
Nobelovu cenu za ekonómiu za r. 1994 získali vedci skúmajúci v oblasti teórie hier. John Nash z Princenton University - rozlišovanie medzi kooperatívnymi a nekooperatívnymi hrami (Nashova rovnováha). Reinhard Selten z Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn - rozpracovanie Nashovej rovnováhy. John Harsanyi z University of California v Berkeley - možnosti analyzovania hier s neúplnými informáciami.