Perspektívy zemného plynu Očakáva sa nárast spotreby najmä v priemysle - Valtera, T.
Tradícia plynárenstva na Slovensku. Budovanie tranzitných plynovodov. Nástup etapy kvalitatívnych zmien v plynárenstve, smerujúcich k vytváraniu podmienok pre trhové hospodárstvo. Nová organizácia plynárenstva, spoločnosti s kapitálovou účasťou Slovenského plynárenského priemyslu, š.p. Proces ekonomickej reštrukturalizácie plynárenského priemyslu. Spotreba zemného plynu, cenotvorba plynných palív. Plošná regionálna plynofikácia, výstavba nových systémových plynovodov. Diverzifikácia zdrojov, rozloženie zásobovania z viacerých smerov.