Úvahy o rozvoji světové energetiky - Dráždil, M.
Prognózy vývoja spotreby energií podľa Medzinárodnej agentúry pre energiu (IEA). Vývoj dopytu po energiách, ktorý určujú rýchle sa rozvíjajúce krajiny Ázie a Latinskej Ameriky. Prognóza rozvoja svetovej energetiky, ktorú vypracovala Svetová rada pre energetiku (WEC) do r.2020. Podiel jednotlivých teritórií na svetovej spotrebe energií. Očakávané zmeny v technológii a regulácii energetiky v krajinách OECD. Dopyt a spotreba elektrickej energie, tekutých palív, zemného plynu, vodnej energie, atómovej energie. Problematika znečisťovania životného prostredia.