Rychlodráha k vysoké produktivitě - Matějka, Milan
Kľúčový význam produktivity zvlášť v spracovateľskom priemysle - dokumenty Európskej únie. Fyzické verzus nefyzické investície. Význam nefyzických investícií (investície do vedomostí pracovníkov a do organizačných systémov). Princíp toku operácií, ktoré pridávajú hodnotu (Toyota systém). Úplná účasť zamestnancov na riadení. Trade-offs-free systems (systémy jednoduchých kompromisov) oproti trade-offs (nevyhnutné kompromisy). Externé faktory ovplyvňujúce produktivitu. Situácia v Českej republike.