Management jako nástroj adaptace - Klusoň, Václav
Recenzia knihy P.F. Druckera: Řízení v turbulentní době. Praha, Management Press 1994. 215 s. Analýza jednotlivých kapitol knihy. Ako napovedá názov knihy - riadenie v turbulentnej dobe - ktoré autor prirovnáva k turbulencii vo fyzike, čo znamená nepravidelné kolísanie smeru a rýchlosti pohybu tekutiny, čo je fyzikálna analógia súčasného vývoja vonkajšieho prostredia organizácie. V turbulentných dobách je rovnako dôležité, aby manažment poznal reálnu situáciu podniku, ktorý riadi, aby správne ohodnotil jeho finančnú silu a pozíciu na trhu kapitálu i na trhoch ostatných ekonomických zdrojov.