Integrácia do európskej dopravnej siete
Úlohy na dosiahnutie stupňa rozvoja dopravy zodpovedajúceho geografickej polohe Slovenska. Klesajúca tendencia dopytu po železničnej doprave. Vnútrozemská vodná doprava. Dopravná infraštruktúra cestnej siete. Zmeny v doprave od r. 1989. Slovensko v medzinárodnej preprave. Privatizácia, súkromní dopravcovia. Kvalitné dopravné služby.