Vnitrozemská plavba v České republice - Jurášek, Prokop
Charakteristika vnútrozemskej plavby po r.1991. Plná privatizácia vodnej dopravy od polovice r.1994. Najvýznamnejší dopravcovia v oblasti nákladnej vodnej dopravy. Prevádzka nákladnej vodnej dopravy v ČR. Dopravná kapacita labsko-vltavskej vodnej cesty. Koncepcia rozvoja dopravnej infraštruktúry. Dopravná politika.