Klasifikácia účtov - Králiček, Vladimír
Východiská klasifikácie účtov - praktické potreby metodiky financovania, úverovania, účtovníctva a kontroly, ako aj koncepcia účtovej osnovy. Zo súvahového hľadiska rozlíšené účty majetku a účty zdrojov majetku. Klasifikačné hľadiská a výklad obsahu skupiny účtov procesov - operačných účtov (kalkulačné, usporiadacie účty a účty oceňovacích výsledkov) a účtov majetku (podsúvahové účty). Syntetické a analytické účty.