Utláčaná či slobodná cirkev - stále chudobná Ekonomickú odluku cirkvi od štátu súčasné zákonodarstvo nepripúšťa - Seifertová, Iveta
Hospodárske vzťahy cirkvi. Financovanie cirkví zo štátnych prostriedkov. Ekonomická odluka cirkvi od štátu zatiaľ nie je možná. Zákon č. 308/1991 Zb. o slobode náboženskej viery a postavení cirkví ako samostatných právnych subjektov. Riešenie nápravy majetkových krívd rehoľných spoločností a kongregácií po roku 1990. Problematika právnej úpravy vlastníctva cirkví. Základný plat duchovných v cirkvách. Financovanie sakrálnych pamiatok z fondu PRO SLOVAKIA.