Teoretické koncepcie švédskych ekonómov a hospodárska politika - Čaplánová, Anetta, 1967-
Názory švédskych ekonómov na hospodársky cyklus. Teoretické koncepcie štokholmskej školy a hospodárska politika oživenia. Protikrízová politika Švédska v r. 1930-1936. Povojnový vývoj názorov na hospodársku politiku. Skúsenosti z uplatňovania politiky štátu blahobytu vo Švédsku.