Marginalistická revoluce - teorie subjektivní hodnoty Wiliama Jevonse a Carla Mengera - Holman, J.
William S. Jevons, Carl Menger a León Walras - ekonómovia, ktorí stáli pri zrode novej, modernej ekonómie. Jevonsova politická ekonómia obsahuje tri základné teórie: teóriu hodnoty, teóriu výmeny a teóriu miezd. Carl Menger založil školu ekonomického myslenia - Rakúsku školu. Teória hraničného úžitku.