Nie každý chce pracovať - Brhlovič, Gerhard
Napriek oživeniu v národnom hospodárstve SR nedošlo k zásadnejšiemu obratu v recesnom transformačnom vývoji degresu v zamestnanosti. Miera nezamestnanosti v celoštátnom priemere r. 1994 bola 14,6 perc. Nutnosť inštitucionálneho vytvárania podmienok fungovania regionálnych trhov práce koncepčnou politikou štátu.