Radikálna zmena bytovej politiky môže vraj v SRN priniesť viac bytov za menej verejných prostriedkov - Stanek, Vojtech
Súčasná bytová politika SRN, sociálne opatrenia - výhodné pôžičky a daňové úľavy pri výstavbe bytov, výstavba a prenájom tzv. sociálnych bytov a štátne príspevky na nájomné sociálne slabším obyvateľom. Čo sú sociálne byty. Potreba prebudovať bytovú politiku, návrhy v štúdii Čas na zdanenie - odbúranie štátnej regulácie, podpora výstavby nie nájomných bytov, ale bytov v osobnom vlastníctve.