Včera, dnes a zajtra živnostenských spoločenstiev. 2
Verejnoprávny charakter samosprávy podnikateľov v priemyselných, obchodných a remeselných komorách a remeselných spoločenstvách v Nemecku. Ich úlohy a výhody. Právna úprava postavenia a pôsobnosti neštátnych samosprávnych organizácií podnikateľov v NSR nezodpovedá slovenskej východiskovej základni ani potrebám orgánov štátnej správy v živnostenskom podnikaní. Potreba vytvoriť právny predpis na úpravu vzťahov medzi štátnou správou a živnostenskými spoločenstvami.