Rezervy obchodných bánk - Dovčiak, Peter
V súlade so zákonom č. 566/1992 Zb. má NBS právo požadovať od obchodných bánk, aby mali určité percento zo svojich primárnych vkladov (povinné minimálne rezervy) uložené na osobitnom účte v centrálnej banke. Faktory ovplyvňujúce sadzbu bankových rezerv. Stratégia postupu centrálnych bánk na trhu bankových rezerv. Od sadzby bankových rezerv sa odvíjajú ostatné sadzby peňažného trhu.