Analýza otevřených devizových pozic - Sigmund, V.
Primeranosť limitov stanovených ČNB pre devízové obchody bánk. Analýza otvorených devízových pozícií a riziko z nich vyplývajúce. Členenie rizík. Tri úrovne limitov. Spracovanie modelov (portfoliový model, funkčný model). Posúdenie limitov.