Miesto a úloha peňazí v teoretických systémoch J.M. Keynesa a M. Friedmana - Gonda, Vladimír
Nová filozofia chápania peňazí v koncepcii J.M. Keynesa. Keynesova teória úroku a programu štátneho regulovania ekonomiky. Renesancia významu peňazí v koncepcii friedmanovského monetarizmu. Monetaristický prístup k ekonomickému regulovaniu.