Období společné měny po rozdělení ČSFR - Janáčková, Stanislava
Zmluva o menovom usporiadaní v nástupníckych štátoch ČR a SR riešila prvú etapu postupného prechodu na vlastné meny. Bola uzatvorená v r. 1992. Koordinácia menovej politiky. Desaťpercentný deficit štátneho rozpočtu podľa podmienok MMF. Stav devízových rezerv. Význam menovej dohody pre ČR a SR.