Niektoré súvislosti trhu cenných papierov - Mokrý, Vladimír
Nominálny majetok hospodárskych subjektov sa skladá zo stavu hotových peňazí a z nominálneho stavu cenných papierov (CP). Kurzová hodnota CP - závisí od ponuky a dopytu na trhu cenných papierov. Úroková miera CP. Súvislosť trhu cenných papierov s trhom peňažným a trhom kapitálovým. Súvislosti medzi trhom statkov, trhom práce a kapitálovým trhom.