Ekonomická a vnitropolitická situace Ruska a jeho zahraniční politika - Kotyk, Václav
Súčasná ruská ekonomika. Proces ekonomickej transformácie. Štyri hlavné smery vývoja ekonomickej stabilizácie krajiny. Vnútropolitická situácia v Rusku a jej vplyv na transformačný proces. Rusko a ostatné krajiny Spoločenstva nezávislých štátov. Súčasná ruská zahraničná politika. Vývoj v Rusku a česká zahraničná politika.